BEWONERSVERENIGING PICCARDTHOFPLAS.

De vereniging stelt zich ten doel de belangen te behartigen van de bewoners van de wijk Piccardthof en het bevorderen van het woon- en leefmilieu in deze wijk. Als grens van de wijk dient de grens zoals die is aangegeven in het bestemmingsplan Piccardthofplas van de gemeente Groningen uit 2012. Globaal gaat het om het gebied gelegen tussen de A7, de Ter Borchlaan, en de Paterswoldseweg.

Bewoners die lid willen worden van de bewonersvereniging kunnen zich opgeven bij de penningmeester. Iedereen die in de wijk Piccardthof woont is van harte welkom als lid. De contributie wordt per kalenderjaar geïnd en is vastgesteld op 14 euro.

Lid worden van bewonersvereniging kan via het formulier lid worden.

 AFVALWIJZER 2020.

Net zoals andere jaren komt er eind december weer een nieuwe afvalwijzer waarin vermeld wordt wanneer uw container wordt geleegd, het oud papier wordt opgehaald en hoe andere afvalstromen worden ingezameld. Deze afvalwijzer vindt u op de website van de gemeente Groningen. U kunt deze afvalwijzer downloaden en afdrukken.  https://www.gemeente.groningen.nl/afvalwijzer 

Dit jaar is door de gemeente besloten de afvalwijzer niet meer op papier huis-aan-huis te bezorgen.


AGENDA ACTIVITEITENCOMMISSIE.
 

Activiteiten 2019Kinderdisco.

Samen met de buurtvereniging Ter Borch wordt een kinderdisco georganiseerd op vrijdag 6 maart 2020.
Tijd:    18.30 - 20.00 uur groep 1 - 5.
en van 19.30 - 21.00 uur groep 6 - 8.
Voor meer info zie de flyer.

Binnenkort meer nieuwe activiteiten van de commissie voor 2020.

 

 

 

 

 

Lid worden van de bewonersvereniging? Leuk! voor slechts 14 euro per jaar help je ons leuke dingen te kunnen blijven organiseren voor onze wijk.
Je kunt je opgeven via de link hier boven.


INFORMATIEBIJEENKOMST GASWINNING.

Info gasOp 16 april 2018 heeft het bestuur van de Bewonersvereniging Piccardthofplas in ‘Het Scandinavisch Dorp’ een Informatiebijeenkomst Gaswinning georganiseerd over de (mogelijke) gevolgen van gaswinning voor de wijk. Aanleiding om deze Informatiebijeenkomst te organiseren was de vraag vanuit de bewoners op de ALV van 29 januari 2018 “of en zo ja, in welke mate er in de wijk Piccardthof ook sprake kan zijn van mijnbouwschade als gevolg van gaswinning, net als in de rest van de stad en provincie”.

 

Hier de presentaties van Reinier Brongers (directeur van StabiAlert) ( www.stabialert.nl )   en van Eddie van Marum (schade-expert bij HBS-expertises) ( www.hbsexpertises.nl )

 

Het bestuur van de Bewonersvereniging verwijst voor informatie over gaswinning en de gevolgen ervan, advies of schademelding naar deze links..

Van deze bijeenkomst is ook een verslag gemaakt. Verslag bekijken.

 
FRUITBOMENWERKGROEP.

NotenboomBewoners van de Piccardthof zijn een werkgroep begonnen: Pluk van de Piccardthof. We willen graag dat er fruitbomen en struiken geplant worden op openbare grond. Dit kan uitgroeien tot mooie ontmoetingsplekken.

Vrijdag 30 maart 2018 om 10.00 uur zijn de eerste fruitbomen geplant.

Foto's van het bomen planten    Mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Filmpje-bomenplanten